marți, 17 aprilie 2012

Un nou pas spre culmi mai inalte

Preluat de pe expeditieperu2012.com


Putem spune despre Clubul Alpin Roman ca ne-a deschis o fereastra catre lumea muntelui, spre ramurile sale. Am cunoscut aceasta pasiune, am cunoscut frumusetiile si provocarile sale si am ales sa continuam calea cunoasterii urcand cat “mai sus”.

Astazi, datorita evolutiei tehnologice, accesul in zone izolate sau in varful celor mai inalti munti din lume este aproape garantat. Am invatat in timp ca esenta alpinismului nu este sa ajungi in varf cu orice pret ci felul, stilul in care o faci.

Ne-am propus ca prin acest proiect sa experimentam ascensiunea unor munti inalti pe rutele lor “dificile”, nu pe cele “populare”, echipate sau securizate (intr-un cuvant: turistice). Ne dorim sa facem acest lucru in Peru, pentru ca lantul sau, Cordillera Blanca cu multi munti grei de peste 6000m ne este mai putin cunoscut noua si in general alpinistilor romani (spre deosebire de Himalaya). Faptul ca intr-o luna de zile exista posibilitatea abordarii unui numar mai mare de varfuri a fost un alt motiv pentru alegerea acestei expeditii.

In trecut fiecare din noi si-a alcatuit experienta legata de munte in ture numeroase, in trasee dificile, in conditii grele, prin zone necunoscute sau la mari altitudini. Suntem tineri si avem inca de invatat, sunt alpinisti in lume pe care ii avem ca modele si ne dorim candva sa avem parte de experinte asemanatoare lor. Anul acesta ne-am propus ceva inedit si credem ca nu vom da gres.

Alpamayo, Huandoy sau Chacraraju sunt varfuri renumite in lumea alpina, la atingerea lor contribuind alpinisti celebrii ai secolului trecut. Astazi, raman inca dificile provocari prin versantii lor rar abordati si prin potentialul deschiderii unor rute noi.

Am luat in cosiderare experienta noastra, pregatirea si determinarea si ne-am hotarat sa incercam impreuna aceste provocari.

Huandoy

Chacraraju

Urmariti in continuare evolutia proiectului nostru.